Üniversitemiz Tebriz Uluslararası Eğitim Fuarı’na Katıldı

Üniversitemiz, 10-11 Haziran 2023 tarihlerinde İran’ın Tebriz kentinde Kafkas Üniversiteler Birliği tarafından düzenlenen Uluslararası Eğitim Fuarı’na katıldı. Türkiye Cumhuriyeti Tebriz Başkonsolosu Çetin Taner ve İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf’ın da katıldığı fuar İran medyası tarafından ilgiyle takip edildi. İran ve Türk üniversitelerinin katılım gösterdiği fuarda  eğitim-öğretim faaliyetleri çerçevesinde iş birliği protokolleri imzalandı. Ülkeler arasındaki kültürel ilişkilerin geliştirilmesinde önemli rol üstlenen üniversiteler arası iş birliği ve İranlı öğrencilerin ülkemizde eğitim görmesi teşvik edildi. Fuara katılım gösteren yoğun öğrenci gruplarına, üniversiteler ve Türkiye’de eğitim hakkında bilgiler verildi. Fuar süresince birçok akademik yönetici, sektör temsilcisi ve üst düzey eğitim bürokratıyla ikili görüşmeler yapıldı.

Fuarda İran Ulusal Kanalı’na bir röportaj veren Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, İki kadim medeniyet arasındaki ilişkilerin eğitim ve projeler içeren iş birlikleri ile geliştirilmesinin her iki ülke için önem arz ettiğini söyledi.