Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2023

Üniversitemiz Marmara Roket Takımı Amerika’daki Roket Yarışmasında Ödül Kazandı

Amerika Birleşik Devletleri, New Mexico eyaletinde gerçekleşen dünyanın en prestijli roket yarışması olan Spaceport America Cup dünyanın dört bir yanından 197 takımın katılımı ile gerçekleşti. Yarışmaya Üniversitemizi temsilen katılan Marmara Rocket Team 24 Haziran'da atış yapan sekiz takımdan biri oldu. Roketsan’ın destekleriyle yarışmaya katılan ve 10.000 feet (3000 metre) irtifada yarışan takımımız, yalnızca %0.3 sapma göstererek 2.990 metreye ulaşmayı, stabil bir atışın yanı sıra tam kurtarma gerçekleştirmiş roketi, yeniden atılabilir halde yere indirmeyi başardı. Experimental Sounding Rocket Engineering görevlileri ve yarışmanın uzay ve havacılık şirketi sponsorlarının oluşturduğu mühendislik ekipleri tarafından takımımıza teknik tasarım ve kurtarma sistemi tasarımı alanlarında ödüller verildi.

Roketsan’ın Roket Aktiviteleri ve Test Alanı Müdürü Burhan Şahin’in de destek vermek üzere alanda hazır bulunduğu yarışmada Üniversitemizi temsilen Marmara Rocket Team ekibinde yer alan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencilerimiz Doğukan Topallar ve Mustafa Talha Güllü’yü tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.