Temiz Deniz Temiz Dünya!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Gününün içerisinde yer aldığı haftanın “Türkiye Çevre Haftası” olarak kutlanması kararı kapsamında bu yılın teması “Temiz Deniz Temiz Dünya” şeklinde belirlenmişti. Belirlenen tema çerçevesinde Üniversitemiz ve Bandırma Belediyesi iş birliği ile Bandırma ve Erdek’te eş zamanlı “8 Haziran Marmara Denizi Günü” etkinlikleri düzenlendi. Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in katılımıyla Bandırma’da gerçekleşen etkinliğe Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İlçe Hizmetleri Daire Başkanı Koray Başa, kamu kurumlarının ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katılım gösterdi. Bandırma sahil bandındaki kıyı temizliği etkinliğinde 1 saat içerisinde denizden 780 kg atık çıkarıldı. Büyük çoğunluğu geri dönüşebilir nitelikte olan atıklar geri dönüşüm tesisine gönderildi.

Etkinlikler kapsamında Sosyal Sorumluluk ve Gönüllülük Koordinatörlüğümüzün koordinasyonunda bir başka program da Erdek sahilinde gerçekleştirildi, uluslararası öğrencilerimiz tarafından plaj temizliği gerçekleştirildi.