Rektörümüzden Yazar Pakize Başaran İçin Taziye Mesajı

Bandırmamızın ve edebiyat dünyasının çok önemli değerlerinden biri olan Pakize Başaran'ın vefat haberini büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Yönetmen Tunç Başaran ile oyuncu Meriç Başaran'ın annesi olan, ardında 19 eser ve güzel bir insan olmanın hatırasını bırakarak aramızdan ayrılan Pakize Başaran’ın vefatının Bandırmamız için önemli bir kayıp olduğunu düşünüyorum.
1921 yılında Bandırma’da dünyaya gelen, 1948 yılında ‘Hacı Nine’ öyküsüyle edebiyat dünyasına adımını atan Başaran, romanları ve radyodaki piyesleriyle sevenlerinin gönlünde ayrı bir yer kurmuştu.
Üniversitemizde öğrenci topluluklarımızın düzenledikleri söyleşilere de katılan Başaran, meslek hayatı boyunca edinmiş olduğu tecrübelerden bahsederek gençlere tavsiyelerde  bulunmuş, tecrübelerini paylaşmıştı.

Merhumeye Allah’tan rahmet, sevenlerine, yakınlarına ve tüm Bandırma halkına başsağlığı diliyorum. Başımız sağolsun.

Süleyman Özdemir