Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2023

Kütüphanemiz Bağışçılarımızın Destekleriyle Büyümeye Devam Ediyor!

Bağışçımız Erhan Elmastaş, Üniversitemiz Prof. Dr. Sabahattin Zaim Kütüphanesi’ne gazete arşivi bağışladı. Bağışçımız, satın aldığı binanın çatı katında tesadüfen bulduğu gazete arşivini ilk olarak Bandırma Belediyesi’ne teslim etti. Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, söz konusu gazete arşivinin kütüphanemize ayrı bir zenginlik katacağını düşünerek Bandırma Belediyesi ile ikili görüşmeler yaptı. Bağışçımızın da rızası alındıktan sonra dev gazete arşivi Üniversitemiz kütüphanesine kazandırıldı.
Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in davetiyle Üniversitemize gelen bağışçımız Erhan Elmastaş’a plaket takdim edildi. Ardından bölgemizin en zengin kütüphanesi olan Prof. Dr. Sabahattin Zaim Kütüphanemiz incelendi. Kütüphane gezisine, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanımız Barış Yıldırım ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Zekai Mete de eşlik etti.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Ailesi olarak bu değerli arşivi kütüphanemize bağışlayan Erhan Elmastaş’a en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Prof. Dr. Sabahattin Zaim Kütüphanemiz, bölgemizin en donanımlı ve modern kütüphanesi ile hem öğrencilerimize ve akademisyenlerimize hem de bölge insanımıza 24 saat kesintisiz hizmet sunmaktadır. Öğrenci Yaşam Merkezi’nde yapımı tamamlanan ve hizmete giren okuma salonlarımızla birlikte toplamda 1200 kişilik oturma kapasitesi sunan kütüphanemiz 117 üniversite ve 70 kamu kurumu tarafından kullanılan, Türkiye’nin en geniş kapsamlı ve yaygın kütüphane otomasyon ve güvenlik sistemine sahiptir.
Kütüphanemiz ayrıca 15’i abonelik, 19’u konsorsiyumlardan sağlanan ve 20’si açık erişim olmak üzere toplam 54 veri tabanına sahiptir. Tamamı akademik yayınlardan oluşan Üniversitemiz kütüphanesinde öğrenci başına düşen yayın sayısı yaklaşık 224’tür (basılı yayınlarda öğrenci başına 4’ten fazla kitap düşmektedir) ve bu açıdan Türkiye’deki en iyi üniversite kütüphaneleri arasında yer almaktadır.
Kütüphanemiz sadece öğrencilerimizin yararlandığı bir kütüphane değil, aynı zamanda yerleşkemize komşu olan Liseler Vadisi öğrencileri başta olmak üzere şehrimizdeki diğer öğrencilere de hizmet vermekte, özellikle üniversiteye hazırlanan öğrencilere gerek kütüphane hizmetleri gerekse sınava hazırlık kitapları ile ciddi bir katkı sağlamaktadır. Kütüphanemiz ayrıca şehrimizin kütüphane ihtiyacını da karşılamakta, Üniversitemiz mensubu olmayan araştırmacılar da kütüphanemizi 7/24 kullanabilmektedir.