Balıkesir’in Kültür Mirası Akademisyenlerimizin de Desteğiyle Kayıt Altına Alındı

“Balıkesir Somut Olmayan Kültürel Miras Alan Araştırmaları” kapsamında yayınlanan kitabın lansmanı, Balıkesir Üniversitesi Kampüsü Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kitabın basımında Üniversitemiz akademisyenlerinin olduğu 29 akademisyen, 17 uzman olmak üzere toplam 46 kişi görev üstlendi.
Balıkesir’in güçlü ve zengin kültür öğelerini konu alan somut olmayan kültürel miras unsurlarını tespit etmeyi, bunları kayıt altına alıp belgeleyerek tanıtmayı ve gelecek nesillere taşımayı amaçlayan, Balıkesir Valiliği’nin öncülüğünde iki yıl süreyle yürütülen Balıkesir Somut Olmayan Kültürel Miras Projesi kapsamında "Balıkesir Somut Olmayan Kültürel Miras Alan Arastırmaları” kitabı hazırlandı.
Akademisyenlerimizin büyük gayretleriyle, iki yılı aşkın bir sürede Balıkesir’in bütün ilçelerinde yapılan alan araştırmaları sonucunda elde edilen yazılı ve görsel çalışmalar “Balıkesir Somut Olmayan Kültürel Miras Alan Araştırmaları” kitabında bir araya getirildi.
Tanıtım programına Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Üniversitemiz adına Rektör Yardımıcımız Prof. Dr. Celalettin Yanık, Kurumsal İletişim Koordinatörümüz Öğr. Gör. Muhammed Murat Öymez ve akademisyenlerimiz katıldı.
Program sonunda kitabın basımında emeği geçen akademisyenler ve kaynak kişilere plaket takdim edildi. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Ailesi olarak kitabın basımında gayretleri ve başarılarından dolayı akademisyenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.