Adalet Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü Görevine Öğr. Gör. Dr. Baki Tuna Yazıcı Atandı

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir tarafından Adalet Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü görevine Öğr. Gör. Dr. Baki Tuna Yazıcı atandı. Müdürlük görevine başlayan Yazıcı’yı tebrik eder, yeni görevinde başarılar dileriz.

Dr. Baki Tuna Yazıcı

Dr. Baki Tuna Yazıcı, ilk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2000 yılında Marmara Üniversitesi S.B.M.Y.O. Turizm Programı, 2006 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. İstanbul Barosu’ndaki bir yıllık stajının ardından serbest avukatlık, CMK avukatlığı ile TPE Marka ve Patent vekillikleri yaptı.
2014 yılında Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk alanında, “6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Kapsamında Elektronik Tüketici Sözleşmeleri ve Bu Sözleşmelerde Ortaya Çıkan Güvenlik Sorunları” konulu teziyle yüksek lisans; 2022 yılında Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk alanında, “Kentsel Dönüşümün Esasları ve Kentsel Dönüşüm Kapsamında Yeniden Değerlendirme” konulu teziyle doktora öğrenimini tamamladı. 2011 yılından 2018 yılına kadar Karabük Üniversitesi İşletme Fakültesi Ticaret Hukuku Anabilim dalında araştırma görevlisi olarak görev yaptı. 2018 yılında Üniversitemiz Adalet Meslek Yüksekokulu’nun kurucu müdür yardımcısı olarak göreve başladı. O tarihten bu zamana kadar Üniversitemizin farklı birimlerinde Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku ve Eşya Hukuku dersleri başta olmak üzere, Temel Hukuk, İcra ve İflas Hukuku, Yargı Teşkilatı, Avukatlık ve Noterlik Hukuku gibi çeşitli hukuk dersleri vermektedir. Ayrıca çeşitli ulusal akademik dergilerde makaleleri ve sempozyumlarda bildirileri bulunmaktadır.