Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2023

Gösterim: 35

Üniversitemizde Türkiye Yüzyılının Kahramanları Anıldı

Üniversitemiz tarafından hain darbe girişiminin yıl dönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında etkinlikler düzenlendi. İlk olarak Üniversitemiz Öğrenci Yaşam Merkezi Fuaye Alanı’nda “Türkiye Yüzyılının Kahramanları” temalı fotoğraf sergisi düzenlendi. 15 Temmuz 2016'da gerçekleşen hain darbe girişiminde bir olan, beraber olan, vatan uğruna destan yazan milletimizin göstermiş olduğu mücadelenin sahnelerini içeren fotoğraf sergisi üç gün boyunca tüm ziyaretçilere açık olacak.

Etkinlikler kapsamında bir başka program Öğrenci Yaşam Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “Türkiye Yüzyılının Kahramanları” konulu panel oldu. Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliklere Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tuğ. Gen. Selahattin Akalp, Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Yağar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


Moderatörlüğünü Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Celalettin Yanık’ın üstlendiği panele Rektör Danışmanımız Prof. Dr. İsmail Şahin ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fırat Purtaş konuşmacı olarak katıldı. 15 Temmuz 2016 yılında yaşanan darbe girişimi ve bu hain girişim karşısında milletimizin cesur duruşunu konu alan panelde 15 Temmuz’un Türk dış politikasına somut etkileri ve diğer ülkelerin tutumları hakkında da bilgiler aktarıldı. 

Önemli konuların ele alındığı, şehit ve gazilerimizin saygı ve minnetle yâd edildiği program sonrası Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir tarafından Rektör Danışmanımız Prof. Dr. İsmail Şahin ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fırat Purtaş’a hediye takdimi gerçekleştirilirken Üniversitemiz yemekhanesinde tüm misafirlere yemek ikramı yapıldı.