Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2023

Gösterim: 34

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Dolayısıyla Mesajı

Ülkemizin tarihinde derin bir yara açan ve milletimize büyük acılar yaşatan 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde bir taraftan şehitlerimizi bir kez daha saygı ve hüzünle yâd ediyor, bir taraftan da Türk milletinin cesaret, birlik ve beraberlik ile her türlü zorluğun üstesinden gelecek azme sahip olduğunu, 'Türkiye'nin geçilmez' olduğunu bugün vesilesiyle yeniden idrak ediyoruz. 

15 Temmuz'un üzerinden geçen yıllar bizlere güçlü bir şekilde hatırlatmaktadır ki demokrasi ve özgürlüklerimiz, üzerine titrememiz gereken en değerli varlıklarımızdır. Ülkemizdeki tüm bireylerin fikirlerini ifade etme hakkına sahip olduğu, insan haklarının ve hukukun üstünlüğünün temel prensipler olduğu bir ortamı koruma sorumluluğumuz vardır. Sorumluluğunun bilincinde, bilim ve akademik özgürlüklerimizi daha da güçlendirmek için çalışmaya devam eden Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak demokrasiye ve özgürlüklere sahip çıkmaya devam edecek, bilimsel düşüncenin öncülüğünde, toplumsal sorunlara çözüm üretebilen, hoşgörü ve saygıyla donanmış gençler yetiştireceğiz. Yetiştirdiğimiz gençler, ülkemizin geleceğini şekillendirecek ve demokrasimizin teminatı olacaktır.

Bu anlamlı günün birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olmasını temenni ediyor, 15 Temmuz'un yıl dönümünde şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Onların cesaretleri, fedakârlıkları ve vatan sevgileri, bize her zaman ilham kaynağı olacaktır. Unutmayalım ki, bugün özgürce nefes alabiliyorsak bu kahramanların sayesindedir.


Fotoğraflar