Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2023

Gösterim: 35

Rektörümüz “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Programına Katıldı

Bandırma Kaymakamlığı’nın himayelerinde, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Bandırma Belediyesi ve Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen "15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında “Türkiye Yüzyılının Kahramanları” temalı program düzenlendi.
Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programa Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan, Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Garnizon ve 6. Ana Jet Üs Komutanı Hv. Plt. Tuğgeneral Selahattin Akalp, Bandırma Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Demirdaş, Bandırma Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, Bandırma ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programa Üniversitemizi temsilen Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Serel ile Kurumsal İletişim Koordinatörümüz Öğretim Görevlisi Muhammed Murat Öymez katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan, belgesel ve sinevizyon gösterimleri ile devam eden programda Üniversitemiz Öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Ferudun Ay “15 Temmuz Direnişi ve Türkiye Yüzyılının Kahramanları” temalı bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan ve Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaptı.
Milletimizin iradesinin ele geçirilmeye çalışıldığı o gecenin 7’nci yılında, yaşananları unutmamak ve unutturmamak için toplanılan gecede, şiir dinletisi ve mehteran takımı gösterisi büyük ilgi gördü.
Saat 00.13’ü gösterdiğinde tüm yurtta olduğu gibi Bandırma’daki camilerde de salalar okundu. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Bandırma İlçe Müftü Vekili Emrullah Sayar’ın şehitler için ettiği dualarla program sona erdi.