Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018

Gösterim: 1009

Üniversitemiz Rektörlüğü Tarafından Balıkesir Protokolüne İftar Yemeği Verildi

Üniversitemiz Rektörlüğü’nce gerçekleştirilen iftar yemeğinde Bandırma protokolü ve şehrin üst düzey bürokratları bir araya geldi. İftar öncesi üniversitemiz öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Engin Çağman'ın Bandırma ile ilgili yaklaşık otuz bin belge arasından seçerek hazırladığı, otuz adet orijinal belgeden oluşan "Osmanlı Arşiv Belgelerinde Bandırma" konulu sergi konukların beğenisine sunuldu.

Erdek Meslek Yüksekokulu bahçesinde Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen iftar yemeğine, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Bandırma Garnizon Komutan V. Albay Mesut Pala, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Erdek İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Volkan Kocatürk, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, Erdek Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erdem Eren, Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi Muzaffer Şenveli, Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kılkışlı, Bandırma Ticaret Borsası Meclis Başkanı İsmail Tunçbilek, MÜSİAD Bandırma Şube Başkanı Ahmet Çömez, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Bandırma İlçe Başkanı Alp Bostancı, Bandırma, Erdek ve Gönenli gaziler ile şehrin, mülki ve idari erkânı, şehrin önde gelen iş adamları, oda başkanları, STK temsilcileri ve üniversitemiz öğretim üyeleri katıldı.

İftarın ardından konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, iftara katılan tüm davetlilere teşekkür etti. Rektörümüz, “Ramazan ayının bu anlamlı iftar sofrasında sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum. Ramazan demek, birlik olmak, aynı sofrayı paylaşmak demektir. İftar programımıza kırmayıp geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Allah hepimizin tuttuğu oruçları kabul buyursun. İnşallah gelecek yıllarda da nice programlarda bir araya geliriz. Bugün sizlerle iftar programımızda birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduk” diye konuştu.  

Üniversitemizde yapılan eğitim öğretim çalışmalarının yanında alt yapı çalışmaları hakkında bilgiler de paylaşan Rektörümüz, “Bildiğiniz üzere üniversitemiz yerleşke tasarımı için Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Merkez Yerleşkesi Kentsel Tasarım Yarışması düzenledik. Bandırma’da Türkiye’nin en güzel üniversite kampüslerinden birini oluşturacağız. İnanıyorum ki en güzel şekilde uygulaması yapılıp, çok güzel bir üniversitemiz olacak. Yarışma sonucunda birinci seçilen kampüs projesinin ihalesini Eylül veya Ekim ayında gerçekleştireceğiz. 600 dönümlük bir alanımızda yapacağımız kampüste yaklaşık ­25 bina yer alacak” dedi.

Bu çalışmaların yanında Erdek MYO binasının da yıkılarak genişletilip, daha modern ve estetik hale getirileceğini belirten Rektörümüz, “Bu okulda uygulanan program sayısını artırmayı hedefliyoruz. Ayrıca Bandırma MYO´yu da önümüzdeki yıl, merkez yerleşkeye almayı planlıyoruz. Buradan bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum. 19 Haziran 2017 günü, Bandırma 17 Eylül Stadı´nda yapılacak mezuniyet törenimizde her birinizi aramızda görmekten mutluluk duyarız” şeklinde konuştu.
Ardından, Türkiye Gaziler ve Muharipler Derneği Gönen Şube Başkanı Mehmet Özen, Rektörümüze Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Şükrü Tandoğan tarafından yazılan “Kıbrıs Barış Harekâtı Birlikler ve Muharebeleri” kitabını armağan etti.


Fotoğraflar