Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2023

Gösterim: 158

Bandırma Ticaret Borsası Yönetiminden Rektörümüze Nezaket Ziyareti

Ziraat Fakültesi'nin kurulması üzerine, Üniversitemizin bu konudaki en önemli paydaşlarından Bandırma Ticaret Borsası geniş bir heyetle Üniversitemizi ziyaret etti. Heyette Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Can Ata Tan'ın yanı sıra Meclis Başkanı Recep Güngör, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Veysel Selvi ve Mehmet Aytekin, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çömez ve Genel Sekreter Ertunç İşbay yer aldı. Üniversitemizden de Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir'in yanı sıra Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, Genel Sekreterimiz Cihangir Boz ile Susurluk Tarım ve Orman Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. Bünyamin Söğüt katıldı.

Heyet öncelikle Ziraat Fakültesi'nin açılmasından dolayı tebriklerini Rektörümüze ilettiler. Tarım ve hayvancılığın ülkemizdeki önemli merkezlerinden biri olan Bandırma ve Balıkesir'e hitap edecek olan Ziraat Fakültesi'nin önemine değinildi ve bölgede çok büyük bir memnuniyetle karşılandığı belirtildi. Daha sonra yeni kurulan Ziraat Fakültesi'nin eğitim-öğretim faaliyetine başlamadan önce, atılacak adımlar konusunda karşılıklı olarak görüş alışverişinde bulunuldu.

Uluslararası düzeyde kaliteli bir eğitim sunan, yurtdışında eğitim almış bir akademik kadroya sahip, bölgedeki kurum ve kuruluşlarla çok yakın iş birliği içiresinde olan bir Fakülte olması hususunun taraflarca altı çizildi. Ziraat Fakültesi'ni tercih edecek öğrencilere burs verilmesi, istihdam ve staj imkânları sağlanması konusunda Borsa tarafından destek verileceği belirtildi. 5 ilçede yerleşkeleri bulunan Üniversitemizin özellikle Bandırma'daki merkez yerleşkesinin Ziraat Fakültesi’nin kurulabilmesi için en çok avantaja sahip olduğu konusu üzerinde duruldu.

Ziyarette Üniversitemizin komşusu olan, Tarım ve Orman Bakanlığı ile TAGEM'e bağlı olarak faaliyet gösteren Merinos Koyunculuk Araştırma Enstitüsü'nün varlığı ve yapılacak iş birliğinin Ziraat Fakültesi'nin en büyük artılarından biri olacağına değinildi. Ziyaret, daha sonraki günlerde de konu ile ilgili olarak bir araya gelme temennisiyle son buldu.


Fotoğraflar