Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2023

Gösterim: 163

Akademisyenimiz COST Aksiyonuna Yönetim Kurulu Üyesi Olarak Atandı

Üniversitemiz Denizcilik Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Dr. Sabri Alkan “CA22122-Rethinking the Blue Economy: Socio-Ecological Impacts and Opportunities (RethinkBlue)” başlıklı COST aksiyonuna TÜBİTAK Uluslararası İş Birliği Daire Başkanlığı, İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürlüğü tarafından Yönetim Komitesi Üyesi (MC) olarak atandı.

Dört yıl sürecek aksiyon kapsamında Mavi Ekonomi paradigmasının ve geliştirilen politikaların kıyı popülasyonları üzerindeki sosyal ve ekolojik etkilerinin neler olduğu anlaşılmaya çalışılacak ve sektörler arasında yenilik ve sinerji için potansiyel fırsatlar değerlendirilecek.

COST (Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği) Avrupa çapında kendi alanlarında uzman bilim insanlarını bilimsel ağlarda bir araya getirmeyi ve bu sayede ulusal alanda çalışmalarını sürdüren bilim insanlarını uluslararası alana taşımayı amaçlamaktadır. COST bünyesindeki “COST Aksiyonu” adı verilen ağlara, her bir COST üyesi ülkeden en fazla 2 yönetim komitesi üyesi atanabilmektedir. Üyeler, aksiyonlar kapsamında gerçekleştirilecek olan etkinliklere (toplantı, çalıştay, konferans, ziyaretler ve diğer bilimsel etkinlikler) katılarak bireyler ve kurumlar arası bilimsel ağlar kurabilmekte ve kurulan iş birliklerini yeni projelere dönüştürebilmektedir.  

Öğretim Üyemiz Dr. Sabri Alkan’ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.


Fotoğraflar